Varukorgen ( Items,0,00 SEK) KLARNA


Canson, Arches Aquarelle Satin

Product Code/SKU: 62652331s
Canson, Arches Aquarelle SatinCanson, Arches Aquarelle Satin
Move your mouse over image or click to enlarge
595,50 SEK

Bli först med att recensera denna produkt

Vis farvevarianter
300 gram. - 20 ark - Satin, blank yta, varmtryckt.
23 x 31 cm
3 olika storlekar

Historien om märket Arches började i 1492. Detta var året du Arches avslutade hopsamlingen av sin pappersproduktion, som annars föregick runt omkring i byn Arches, söder om Epinal.

Papperskvarnen i Arches fokuserade i sin produktion på att skapa papper av hög kvalitet, och dessa papper användes till många av de kändaste och vackraste verken vi känner till från dåtidens konst. Historien visar att kvarnen tryckte sina inkunabler (det namn som gavs till böcker framställt i början av tryckkonstens skede) som exempelvis: ”Kronik de Gutenberg” av Dürer. Det var även på papper från Arches som "Description de l'Égypte" blev tryckt på. Detta verk beställdes av Napoleon I när han ko tillbaka från sin resa i Egypten, och det användes av kungahuset från 1809 till 1828.

Arches har sedan 1492 varit synonymt med den professionella kvaliteten som det innebär i konstnärskretsar. Produkterna är i ren bomull och framställs på traditionellt sätt i runda maskiner som ger en naturlig struktur i pappret. Denna är mycket lik den man finner i manuellt framställt papper. Dessa framställningsprocesser ger således också ett stabilare papper som endast ändrar sig mycket lite när det fuktas. Detta tack vare bomullens långa fibrer, som är jämt fördelade. Pappret Arches® Aquarelle har också fördelen att vara limmat över naturligt gelatin. Detta gör att pappret får en ojämförbar styrka mot utsuddning och att färgerna framstår exceptionellt.

Skriv din egen recension

Du recenserar: Canson, Arches Aquarelle Satin

Relaterade produkter